Onze Diensten

Een goed doordacht ontwerp is de basis voor elk nieuw gebouw. Bij het ontwerpen is het de kunst van de architect om samen met de constructeur de ideale oplossing te vinden in het spanningsveld tussen de logistiek, de vormgeving en de bouwprijs.  Een goed ontwerp is dan ook bepalend voor de duurzaamheid van uw bedrijfspand.

De Van Sluisveld Groep werkt samen met architecten, constructeurs, aannemers en eindgebruikers om het proces van ontwerp tot productie en realisatie te optimaliseren. Door vroeg in het bouwproces een bouwteam te vormen kunnen de verschillende disciplines op elkaar worden afgestemd om uiteindelijk een optimaal gebouw in prijs en kwaliteit te bouwen.

Doordat de Van Sluisveld Groep binnenshuis eveneens de nodige constructieve, bouwkundige en architectonische ervaring heeft, biedt van de Van Sluisveld Groep tevens de mogelijkheid om het gehele proces, van ontwerp tot oplevering in handen te nemen.

Een zeer belangrijk onderdeel bij elk bouwwerk is de constructieve uitwerking van het ontwerp. Zo moet de constructie niet alleen de inhoud en de schil van het gebouw kunnen dragen, maar ook bestendig zijn tegen de externe belastingen zoals wind en neerslag, maar ook extremere gevallen zoals orkanen, aardbevingen en brand. Naast deze belasting, zijn de kosten en de inpassing in het ontwerp, minstens zo belangrijk.

Het team van de Van Sluisveld Groep bestaat uit ervaren tekenaars en constructeurs, welke het ontwerp geheel in 3D uitwerken en toetsen aan de nationale en internationale normeringen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de draagconstructie, maar ook de afwerkingen worden in 3D gemodelleerd.

In samenwerking met de constructeur worden de 3D modellen uitgewisseld, waarbij er ook direct wordt gekeken naar mogelijke kostenbesparende maatregelen zodanig dat er een optimale prijs- en kwaliteitsverhouding ontstaat.

De Van Sluisveld Groep maakt gebruik van het BIM softwarepakket Tekla, wat het mogelijk maakt om informatie tussen verschillende partijen in het bouwteam uit te wisselen. Op deze wijze kunnen eventuele knelpunten reeds in het voorbereidingsproces worden geconstateerd en worden verholpen voor de uitvoering. Deze mogelijkheid draagt niet enkel bij aan de lagere bouwkosten, maar heeft ook een positief effect op de bouwtijd en kwaliteit.

De productiehal van de Van Sluisveld Groep is efficiënt ingericht op het productieproces en voorzien van een modern machinepark.

Nadat de onbewerkte profielen worden aangeleverd, worden deze in eerste instantie binnen in de hal opgeslagen. Bij aanvang van het productieproces, worden de profielen door middel van bovenloopkranen door de hal vervoerd waarna ze als eerste op maat worden gezaagd en voorzien van de benodigde doorvoeringen en gaten. Dit gebeurt via een volledig geautomatiseerde boor- zaag- en markeerstraat waarbij de stalen balken worden precies volgens de werktekening of model gezaagd, geboord, gefreesd en gemarkeerd.

Met hulp van onze zeeg / toog bank kunnen we alle in de handel te krijgen wals profielen zegen, voor bijvoorbeeld een HE1000M draaien we onze hand niet om.

De benodigde aan te lassen kop-, voet- en schetsplaten worden vervaardigd door middel van een CNC-gestuurde pons-/knipmachine en een brandboormachine. Nadat deze gereed zijn worden deze conform de NEN 3834-2 door onze gecertificeerde lassers verwerkt onder leiding van onze lascoördinator(IWT).

Zodra de producten gereed zijn voor conservering, worden deze indien gewenst binnenshuis voorzien van een natlaksysteem of extern thermisch verzicht en/of voorzien van een poedercoating.

De Van Sluisveld Groep biedt verschillende conserveringsmogelijkheden zoals natlakken, poedercoaten en thermisch verzinken of een combinatie hiervan.

De Van Sluisveld Groep kan binnenshuis stralen en natlakken waardoor de verfsystemen altijd op vers gestraald staal aangebracht. Doordat het hele proces onder één dak plaats vindt is er geen kans op roest vorming en vervuiling, waardoor de verfsytemen een optimale hechting hebben en een gegarandeerde lange levensduur. De Van Sluisveld Groep verwerkt coatings van de diverse leveranciers in verschillende systemen in alle conserveringsklassen.

Indien de stalen onderdelen in het zicht blijven, kan er worden gekozen voor het toepassen van een poedercoating. Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaarde onderdeel verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Dit zorgt voor een zeer harde homogene laklaag, welke minder snel beschadigd dan de natlaksystemen. De poedercoating kan in verschillende laagdiktes worden aangebracht, welke vaak afgestemd worden op het klimaat waarin het onderdeel zal worden gemonteerd.

Voor buitentoepassingen of waar staal in aanraking komt met een agressiever klimaat, is het aan te raden om het materiaal thermisch te verzinken. Bij thermische verzinken worden de gehele stalen onderdelen, na een aantal voorbehandelingbaden, in een groot bad met gesmolten zink gedompeld. Er vormt zich dan een gesloten legeringslaag rondom het stalen onderdeel, welke uitstekende en jarenlange bescherming biedt tegen een aggresief klimaat.

Een combinatie van thermisch verzinken en natlakken of poedercoating is ook mogelijk, hierbij worden de onderdelen na het verzinkproces ontbraamt en het oppervlak opgeruwd. Daarna wordt over het verzinkte onderdeel een laag natlak of poedercoat gezet in elk gewenste RAL kleur. Dit systeem wordt ook een Duplex Coating genoemd en wordt vaak toegepast bij zichtwerk in een agressief klimaat zoals aan de kust, maar ook bij sierpoorten en hekwerken.

De Van Sluisveld Groep biedt zowel nationaal als internationaal transport en montage aan voor de producten die zij leveren.

Bij internationaal en voornamelijk bij overzees transport is de logistieke planning en afhandeling van groot belang. De uitdaging ligt bij het zo laag mogelijk houden van de transportkosten en het leveren binnen de afgesproken termijnen. Het zo efficiënt mogelijk laden van de zeecontainers is een specialiteit geworden van de Van Sluisveld Groep. Door een zelf ontwikkeld laadsysteem is het vaak mogelijk om de volledige inhoud van de containers te benutten, hierdoor wordt het totaal aantal in te zetten containers verminderd en zodoende ook de transportkosten. Door het laadsysteem kunnen wij de vracht efficiënt en veilig buiten de container laden en goed zeevasten en stuwen, zonder dat deze beschadigd raakt.

Voor internationaal transport werkt de Van Sluisveld Groep samen met betrouwbare transportbedrijven met agentschappen over de hele wereld.

De leveringen worden op verzoek van de opdrachtgever door de ervaren monteurs van de Van Sluisveld Groep geplaatst. Bij overzeese projecten is er vaak een samenwerking met een lokale partij welke namens de Van Sluisveld Groep de montage uitvoert onder toezicht en medewerking van 1 of 2 monteurs van de Van Sluisveld Groep.

Voor specifieke producten, zoals de Alkor Bright dakbedekking van Renolit, is het noodzakelijk dat deze worden aangebracht door gecertificeerde dakbedekkers, zodat de garantie van de producent van toepassing blijft. Wanneer de Van Sluisveld Groep deze producten onder garantie aanbiedt, zal installatie van deze producten dan ook in de offerte opgenomen zijn.

De Van Sluisveld Groep vindt zijn oorsprong in de scheepsbouw en voert nog altijd werkzaamheden uit welke gerelateerd zijn aan deze sector.

Één van deze werkzaamheden is het 3d vormen van staalplaten door middel van een rekrol en drukpers, meestal ten behoeve van scheepshuiden, offshore constructies en civiele werken. De platen worden gevormd conform de mallen naar wensen van de opdrachtgever.

De rol- en drukpers zijn geschikt voor grotere afmetingen tot 3 meter breed. De rolpers kan tot maximaal 200 ton drukken/rollen en de drukpersen tot 300 en 500 ton.

Naast staal, kunnen wij ook roestvast staal en aluminium vormen.

Vanzelfsprekend kunt u vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken of een passende offerte aan te vragen.

Van schetsontwerp tot sleuteloverdracht, de Van Sluisveld Groep biedt de mogelijkheid om uw zorgen uit handen te nemen gedurende het gehele proces.

Wij zijn uw aanspreekpunt van begin tot eind en dragen zorg voor het ontwerp, de productie, montage en oplevering. Tijdens alle fasen blijft u als opdrachtgever leidend bij de besluitvorming en betrokken bij de voortgang van het project.

De Van Sluisveld Groep voert de volgende werkzaamheden uit onder het Casco Totaalbouw pakket:

• Ontwerp
• Vergunningsaanvragen
• Engineering
• Productie
• Coördinatie en toezicht
• Uitvoering
• Oplevering
• Nazorg

De werkzaamheden hebben betrekking op de volledige realisatie van het casco gebouw met buitenschil, eventueel aangevuld met binnenwanden.

Bij internationale projecten werkt Van Sluisveld Groep met lokale betrouwbare partijen, waar vaak al een jarenlange relatie mee is op gebouwd. De verantwoordelijkheid blijft echter bij de Van Sluisveld Groep en is dan ook uw vaste aanspreekpunt gedurende het gehele project.

Door het gehele proces aan de Van Sluisveld Groep over te dragen worden de verschillende te nemen stappen en onderdelen efficiënt op elkaar afgestemd, wat ten goede komt aan de totale bouwtijd en projectkosten.

Holland West Indies Trading B.V., onderdeel van de Van Sluisveld Groep, is een handelsmaatschappij die gespecialiseerd is in het leveren van bouwmaterialen aan overzeese gebieden, waaronder Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname.

Tevens kunnen wij u van dienst zijn met aluminium onderdelen zoals ramen, deuren, kozijnen, vliesgevels, alle soorten beglazing, cassettegevels, balkonhekken, balustrades, roldeuren en rolhekken. De kwaliteit wordt gegarandeerd door de verschillende dealerschappen van hoogwaardige aluminium producten, zoals bijvoorbeeld Shuco, Alcoa en SAPA voor de aluminium gevelsystemen en Horizal voor de aluminium balkonhekken.

Daarnaast hebben we onze eigen schuifpuiserie de SLS, die compleet is toegespitst op het Caribische gebied. De SLS is een zeer robuuste onderhoudsvriendelijke schuifpui die ook uitermate geschikt is voor orkaan gebieden.

Uiteraard kunnen wij de complete montage verzorgen van alle door ons geproduceerde producten.

Wilt u gebruik maken van onze diensten?